Ενθουσιασμένος με τα ποδανά δηλώνει ο Κάρολος Παπούλιας

Μια νέα ασχολία φαίνεται πως βρήκε ο Κάρολος Παπούλιας για να γεμίζει τον χρόνο του. Σύμφωνα με προσφιλές του πρόσωπο που μίλησε αποκλειστικά στο “Κουλούρι”, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έχει παθιαστεί με τα ποδανά. Για τους αμύητους αναγνώστες, τα ποδανά είναι τρόπος ομιλίας (κυρίως), ο οποίος βασίζεται στην ανάποδη του κανονικού διάταξη των συλλαβών κάθε λέξης. Με αυτό τον τρόπο, η λέξη “ποδήλατο” θα γίνει “δηλατοπό”, η λέξη “βουλή” θα γίνει “ληβού” και η λέξη “ανάποδα” θα γίνει “ποδανά”.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο κ. Παπούλιας ήθελε από παιδί να αφοσιωθεί στην ιδιαίτερη αυτή διάλεκτο, αλλά ο πολυάσχολος βίος του δεν του το επέτρεψε. Γι’ αυτόν τον λόγο είχε θέσει ως στόχο της ζωής του να κατακτήσει το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι ελάχιστες απαιτήσεις του οποίου είναι γνωστό πώς επιτρέπουν σε κάποιον να αφοσιωθεί στο χόμπι του. Είναι γνωστό άλλωστε πως ο προκάτοχός του Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος κατά τη διάρκεια της δικής του θητείας είχε αφοσιωθεί στην τόμπολα.

Ο κ. Παπούλιας πέρασε έξι μήνες εντατικής μελέτης και μοναχικών προβών για να τελειοποιήσει την τέχνη του και πλέον φαίνεται πως επιμένει να συνομιλεί με όλους αποκλειστικά στα ποδανά, γεγονός που δυσκολεύει ιδιαίτερα τους κοντινούς του ανθρώπους αλλά και τους συναδέλφους του, που καλούνται να χρησιμοποιούν λέξεις όπως “μονιομνή”, “κατρόι”, “ρκελμέ” και “μπλεσόι”. Φαίνεται επίσης πώς ο 83χρονος πολιτικός είχε προκαλέσει μια εβδομάδα-θύελλα για τον περίγυρό του, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε ενθουσιαστεί με τον ήχο που έχουν οι βωμολοχίες στα ποδανά. Έτσι, ξεστόμιζε σε κάθε του φράση οχετούς γεμάτους λέξεις όπως “λακαμάς” και “νιμού”.

Τέλος, προκειμένου να αποδείξει και στους πλέον σκεπτικούς οτι τα ποδανά για εκείνον δεν είναι απλώς ένα χόμπι, ο κ. Παπούλιας ετοιμάζει συγγραφή λεξικού ποδανών, το οποίο θα τιτλοφορήσει χρησιμοποιώντας την αγαπημένη του λέξη, “λοστρέ”.

Πηγή: tokoulouri.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.